Aynı zamanda lenfosarkom olarak bilinen lenfoma köpeklerde en sık görülen tümörlerden biridir. Lenfoma herhangi bir ırktaki köpeği, herhangi bir yaşta yakalayabilir. Ancak bu hastalığın daha fazla görüldüğü riskli ırklar da vardır.
Tüm köpek tümörlerinin yaklaşık %20'si lenfomadır. Çoğunlukla lenfoma boyun altı, omuzun arkası ve dizin hemen yanında hissedilebilen ya da görülebilen lenf nodüllerinin (bezelerin) şişmesi ile seyreder.
Zaman zaman lenfoma vücudun dışındaki lenf yumrularında hissedilemez ya da görülmez, bunun yerine vücut içerisindeki göğüs boşluğu ya da karın boşluğundaki lenf yumrularında görülür. Bu gibi olgularda köpekler göğüs içerisinde sıvı birikebilir ve bu da solunum güçlüğü yapar. Karın boşluğunda olduğu durumlarda da sindirim problemleri (ishal, kusma, karın ağrısı) gözlenir. Eğer tedavi edilmezse lenfomalı köpekler genellikle 3-4 hafta içerisinde hastalığa yanık düşerler.
Lenfoma genel olarak ilaçlarla tedavi edilir. Lenfomada oldukça başarılı olan değişik ilaçlar ve geniş bir seçeneğe sahibiz. Herhangi bir yaşta lenfoma olan köpeğin yaşam süresi yaklaşık 6-9 yıldır. Bazı ırklarda (Boxer, Alman Çoban, Golden, Pointer, West Highland) kanserin bu tipi daha çok görülmektedir. Erkek ve dişiler eşit riske sahiptir.